Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уже наступного тижня трудовий колектив Валківської лікарні отримає повний розрахунок із заробітної плати

Уже наступного тижня трудовий колектив Валківської лікарні отримає повний розрахунок із заробітної плати

Ситуація із затримкою заробітної плати у медичному закладі склалася через невиплату «ковідних» за квітень 2021 року та зниження доходів медичного закладу.

Заступник  голови Харківської ОДА Михайло Черняк неодноразово спілкувався з головним лікарем лікарні, а на минулому тижні була проведена зустріч з трудовим колективом, під час якої обговорювалось питання не тільки затримки виплат від НСЗУ, а й недбалий менеджмент керівництва лікарні. Тож було вирішено створити комісію при Департаменті охорони здоров’я та провести перевірку документації медичного закладу.

«На сьогодні є питання - як витрачалися кошти, зароблені лікарнею. Головний лікар першочергово розрахувався за комерційні угоди, при цьому не виплачуючи заробітної плати працівникам», - зазначив Михайло Черняк.

Комунальне некомерційне підприємство «Валківська центральна районна лікарня» Валківської міської ради є підприємством місцевої громади. Саме керівництвом територіальної громади і приймається рішення щодо призначення директора медичного закладу.

Невиплата «ковідних» за квітень пов’язана з тим, що Національна служба здоров’я України не мала можливості укласти контракт з лікарнею на квітень 2021 року через певну невідповідність ресурсного забезпечення лікарні чітким вимогам служби. Але в умовах реальної епідемічної ситуації Валківська центральна районна лікарня була долучена до мережі закладів, що надавали допомогу хворим на COVID-19. Це питання було раніше розглянуто на окремому засіданні Кабінету Міністрів України з прийняттям відповідного рішення - за квітень контракти будуть укладені, і оплату буде здійснено.

«Додаткова угода з медичним закладом буде укладена вже наступного тижня, і кошти, які були не виплачені Національною службою здоров’я України, надійдуть на рахунки лікарні»,  - зазначив Михайло Черняк.

Для обговорення ситуації, яка виникла на КНП «Валківська центральна районна лікарня», 25 липня о 10:00 у медичному закладі відбудеться засідання робочої групи, яку очолить керівництво Харківської ОДА.