Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області проходить п'ятий етап вакцинації від COVID-19

В області проходить п'ятий етап вакцинації від COVID-19

Як повідомив під час брифінгу 21 липня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк, тепер усі охочі мають можливість отримати щеплення в усіх центрах імунізації.

«На сьогодні на території Харківської області вже зроблено 256 627 щеплень, загалом дві дози вже отримала 92431 особа. В області працюють 160 пунктів щеплення, 51 мобільна бригада. Пункти щеплення розташовані при медичних закладах, мобільні бригади працюють з колективами, виїжджають на місця для проведення вакцинації», – розповів Михайло Черняк.

Він також уточнив, що наразі в області використовуються вакцини CoronaVac, Comirnaty/Pfizer, AstraZeneca, Moderna.

Говорячи про пункти масової вакцинації, заступник голови Харківської облдержадміністрації нагадав, що 5 центрів уже працюють на території міста Харкова, від сьогодні центри відкриваються в районах області.

«Зараз проходять навчання бригад для збільшення кількості медичного персоналу, що допоможе у боротьбі з COVID-19. До роботи долучено молодих волонтерів, які працюють разом з бригадами: заповнюють анкети, працюють з комп’ютерами тощо», – зазначив Михайло Черняк.

Також заступник голови Харківської ОДА повідомив, що на сьогодні для лікування хворих на COVID-19 в області є 2778 ліжок. Усі ліжка забезпечені потоковим киснем або кисневими концентраторами. На сьогодні на лікуванні перебувають 264 пацієнти.