Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині щеплення від COVID-19 роблять усім охочим

На Харківщині щеплення від COVID-19 роблять усім охочим

Стартувала п’ята хвиля вакцинації.

За даними Департаменту охорони здоров’я ОДА, у Харківській області центри масової вакцинації проти COVID-19 відкривають у всіх районах. Вони працюватимуть щоденно, зазначає директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Максим Хаустов.

«Я хочу підкреслити: це пункти, які працюватимуть щоденно і включно у вихідні дні. Вся вакцина є в наявності. Тому всі, хто потребують першу чи другу дозу вакцини, її отримають», - запевнив Максим Хаустов.

Лікарі мобільної бригади розповідають, що охочих вакцинуватися - чимало.

Так, у центрі масової вакцинації на Полтавському Шляху, 56, учора імунізували майже дві сотні людей.

«Ми маємо час тільки до 16 години. Тож, зробити щеплення можемо 198 людям, але охочих приходить більше», - говорить лікарка мобільної бригади Оксана Штанько.

Перед вакцинацією лікар перевіряє стан здоров’я людини, запитує про хронічні захворювання, алергічні реакції тощо. Після введення вакцини ще деякий час лікарі стежать за станом вакцинованого.

Центр відкрито у сучасному приміщенні, де є всі необхідні умови для комфортного перебування людей, - місця очікування, питна вода тощо. Це відзначають й ті, хто приходить на щеплення.

«Чудово організовано. Прекрасно все. Прийшов, зробив щеплення, посидів. Тихо і спокійно. У мене онуки і хочеться з ними більше часу бути, тому і вирішив зробити щеплення», - розповідає харків’янин Володимир.

«Тут чудове приміщення, і лікарі з чуйністю відносяться до людей, і персонал хороший. Я думаю, що вакцинуватися обов’язково треба кожній людині, адже є поняття групового імунітету. І взагалі я вважаю, що вакцинація допоможе подолати цю хворобу», - ділиться харків’янин Дмитро.

Як зазначив Максим Хаустов, масові центри вакцинації по всій області відкриватимуть і надалі.