Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні розпочинають п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19

В Україні розпочинають п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19

Щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років.

При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема - людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями.

«Ми отримуємо все більше вакцини проти COVID-19 та створюємо все більше пунктів, центрів, мобільних бригад з імунізації. Це дає змогу відкрити вакцинацію для всіх охочих та захистити якомога більше людей від коронавірусної хвороби, зокрема, від нового штаму «Дельта», який вже дістався України. Водночас у пунктах та центрах вакцинації першочергово щеплюватимуть літніх людей, людей з хронічними хворобами та інші вразливі групи населення», - зазначив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Серед пріоритетних груп залишаються також медики, освітяни, соціальні працівники та військові, які контактують з великою кількістю людей.

Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації, які відкриваються в різних містах України та працюють у робочі й вихідні дні.

Повний перелік пунктів та центрів з адресами й телефонами є на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua.