Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Визначено переможців конкурсу юних скрипалів у Харкові

Визначено переможців конкурсу юних скрипалів у Харкові

З 1 червня по 15 липня проходив І Міжнародний конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах KHARKIV STRING ART.

Захід проводився за сприяння Департаменту культури і туризму Харківської ОДА та організаційної підтримки ГО «Виконавці академічної музики "Академус"», а також Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культурно-освітніх закладів.

До участі у конкурсі запросили учнів мистецьких шкіл України та закордоння. З метою виконання вимог чинного законодавства України щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 конкурс провели дистанційно: на офіційній сторінці у фейсбуці.

У Департаменті культури і туризму Харківської облдержадміністрації зазначають, що метою конкурсу є сприяння розвитку дитячої музичної творчості, виявлення та підтримка юних талантів, обмін досвідом з удосконалення професійної майстерності викладачів.

Цьогоріч І Міжнародний конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах KHARKIV STRING ART провели тільки за номінацією «Скрипка».

До складу міжнародного журі увійшли провідні діячі мистецтв, виконавці, викладачі України та з-за кордону, зокрема, з Хорватії та Ізраїлю.

«До участі у конкурсі надійшло 43 заявки від України та дві - від іноземних держав. За результатами конкурсу визначено 12 лауреатів і 15 дипломантів від областей України та Польщі. Окрім того, учасники конкурсу отримали спеціальні призи та долучилися до практик майстерності від членів міжнародного журі», - зазначили в Департаменті культури і туризму Харківської ОДА.

За підсумками конкурсу оргкомітет анонсує проведення ІІ Міжнародного конкурсу виконавців на струнно-смичкових інструментах KHARKIV STRING ART у лютому 2022 року з розширенням географії учасників конкурсу, категорій та номінацій.