Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Волонтери готові долучитися до роботи з громадянами, які перетинають кордон у «Гоптівці»

Волонтери готові долучитися до роботи з громадянами, які перетинають кордон у «Гоптівці»

Представники волонтерського проєкту «STOP COVID-19. Харківська область» ознайомилися з тим, як проводиться експрес-тестування у пункті пропуску.

Як зазначив керівник проєкту Андрій Шейнін, волонтери готові долучитися до роботи у пункті пропуску: проводити роз’яснення щодо тестування, допомагати, якщо буде великий наплив людей.

Проте наразі робота у пункті перетину державного кордону на Харківщині, на думку Андрія Шейніна, проводиться злагоджено та в комфортних для людей умовах.

«Ми бачимо, що державні органи влади справляються зі своєю роботою, і наразі наша допомога не потрібна. Але якщо буде така потреба, якщо буде великий наплив людей, ми готові долучитись, про це ми домовились з обласною адміністрацією. Я бачив багато пунктів пропуску під час пандемії. Цей пункт оснащено достатньо для того, щоб пропускати людей, проводити аналізи. Черг практично немає, дуже швидко люди проходять контроль», - розповів Андрій Шейнін.

Він зазначив, що до проєкту «STOP COVID-19. Харківська область» долучені загалом 600 волонтерів, які під час пандемії допомагають літнім людям та хворим.

Як зазначає директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації Іван Сокол, наразі у пункті пропуску «Гоптівка» цілодобово чергують представники всіх відповідних служб. 

«За дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук створені всі необхідні умови для людей, які перетинають кордон, проходять тест та деякий час  вимушені очікувати результатів. Установлено 5 наметів, в яких люди можуть захиститися від сонця, постійно є прохолодна питна вода, обладнано місця для заряджання мобільних пристроїв. Також тут цілодобово чергують служба швидкої допомоги, органи Нацполіції та служби ДСНС», - розповідає Іван Сокол.

При виявленні позитивного результату тестування на COVID-19 осіб, які є громадянами України, направляють до інфекційної лікарні спеціальною бригадою швидкої допомоги під супроводом поліції. Якщо позитивний результат виявлено в іноземного громадянина, то його повертають на територію держави, з якої прибув.

Нагадаємо, згідно зі змінами до постанови КМУ щодо запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, з 2 липня всім, хто прибуває до України з Індії, Великої Британії, Ірландії, Російської Федерації або Португалії, необхідно проходити тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 – безпосередньо у пункті перетину державного кордону. Пов’язано це з тим, що у цих країнах наразі розповсюджується дельта-штам вірусу.