Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роман Семенуха зустрівся з кандидатами на участь у XVI літніх Паралімпійських іграх - 2020

Роман Семенуха зустрівся з кандидатами на участь у XVI літніх Паралімпійських іграх - 2020

14 липня заступник голови обласної державної адміністрації поспілкувався з харківськими спортсменами, які претендують на участь у змаганнях.

Він передав спортсменам слова підтримки від голови Харківської ОДА Айни Тимчук, наголосивши, що обласна адміністрація допомагатиме спортсменам і тренерському штабу у підготовці до Паралімпіади.

XVI літні Паралімпійські ігри в Токіо стартують 24 серпня. Як зазначив Роман Семенуха, Харківщина знову буде представлена на них сильними спортсменами.

«Наразі Харківщина вже має 14 ліцензій у плаванні, легкій атлетиці, настільному тенісі і фехтуванні на візках. Усього планується приблизно 25 ліцензій», - додав заступник голови ОДА.

Традиційно керівництво області вручило прапор Харківщини кандидатам на участь у XVI літніх Паралімпійських іграх - 2020 та пам’ятні нагороди.

«Паралімпіада у Токіо - 2020 - це подія не тільки у житті спортсменів, але і всього людства. Пандемія стала для нас справжнім випробуванням, але ми вистояли. Маючи нагоду, хочу подякувати всім, хто допомагав у підготовці до літніх Паралімпійських ігор. Ваша підтримка – це наша перемога», - відзначила заслужена майстер спорту України з легкої атлетики серед спортсменів з порушенням зору Лейля Аджаметова.

Заслужені майстри спорту з плавання серед спортсменів з порушенням зору Максим Веракса та з ураженням опорно-рухового апарату Максим Крипак зазначили, що наразі налаштовані навіть на кращий результат, ніж на Іграх 2016 року.

«Незвичною була підготовка через карантинні обмеження. Ігри перенесли на рік. Проте це навіть більше налаштовує на бойовий настрій. Тренувались, щоб показати свої максимальні результати», - поділився настроєм перед Іграми Максим Веракса.