Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ЄС вніс Україну до «зеленого переліку» подорожей

ЄС вніс Україну до «зеленого переліку» подорожей

Рада ЄС включила Україну до рекомендованого переліку третіх держав, для громадян яких пропонується скасувати тимчасові обмеження на необов’язкові поїздки до Європейського Союзу.

«Я вітаю рішення ЄС, яке рекомендує відновити повноцінну дію безвізу з Україною. Воно свідчить, що показники епідемічної ситуації в Україні відповідають вимогам ЄС. Це нові можливості для подорожей українців цього літа та важливий сигнал державам світу, що захворюваність на COVID-19 в Україні значно знизилась, і наша держава належним чином реагує на виклики пандемії», - коментує Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

У МЗС нагадують, що включення до «зеленого переліку» не означає автоматичної можливості в'їзду на територію всіх держав-членів ЄС. Рішення Ради ЄС має рекомендаційний характер для держав-членів, які ухвалюють кінцеве рішення про включення третіх країн у національні «зелені переліки» з огляду на епідемічну ситуацію у своїй країні. ЄС оновлює склад «зеленого переліку» кожні два тижні. У разі погіршення епідемічної ситуації країни можуть бути вилучені з переліку.

Рекомендуємо українцям перевіряти актуальну інформацію перед поїздкою на спеціальній інтерактивній карті МЗС. 

Теги