Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На окружній дорозі влаштували 18 км фінішного шару з щебенево-мастикового асфальтобетону

На окружній дорозі влаштували 18 км фінішного шару з щебенево-мастикового асфальтобетону

У межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» відфрезерували 50,7 км старого шару покриття.

Як повідомили в Службі автомобільних доріг у Харківській області, вже заасфальтували 49,2 км дорожнього покриття у вирівнювальному шарі з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші.

«Потужна спецтехніка працює майже цілодобово, усе для того, аби якнайшвидше надати безпечний та комфортний проїзд», – наголосили в САД.

Нині триває робота на таких ділянках:

- М-03 «Київ – Харків – Довжанський» від селища Пісочин до Роганського житлового масиву – 10 км у фінішному/верхньому шарі, 33,5 км – у вирівнювальному шарі, з них – 18 км з використанням георешітки, відфрезеровано 37 км старого шару покриття;

- М-03-03 «Під′їзд до аеропорту "Харків"» від Роганського житлового масиву до селища Безлюдівка – 8,1 км у верхньому шарі, 13,7 км готово у вирівнювальному шарі, з них – 5,8 км з використанням георешітки, відфрезеровано 13,7 км старого шару покриття.

Крім цього, для ув’язки дорожнього покриття між шарами асфальтобетону дорожники влаштовують композитну арматуру, вже готово 28,1 тис. кв.м.

«У місцях проведення робіт рух автотранспорту організовано однією половиною проїзної частини у реверсному режимі. Перепрошуємо за незручності і просимо поставитися до цієї ситуації з розумінням», – зазначили в САД.

Наразі на ділянці дороги М-03 «Київ – Харків – Довжанський», яка входить до складу окружної, підрядники виконують роботи з влаштування верхнього шару з щебенево-мастикового асфальтобетону на ділянці км 504 – км 506 (між Липецьким та Вовчанським перехрестям), на ділянці км 514 – км 516 відновлюють узбіччя та видаляють поросль, на км 503 влаштовують бортовий камінь, а на км 575 – перехідно-швидкісну смугу руху (примикання до мікрорайону «Залютине»).

Зокрема, на ділянці дороги М-03-03 «Під′їзд до аеропорту "Харків"» продовжуються роботи з влаштування верхнього шару на ділянці дороги від «Філіп Морріса» до Роганського житлового масиву, крім цього підрядники влаштовують водовідні споруди та перехідно-швидкісні смуги на ділянці розташування виїзду з міського сміттєзвалища.

Також паралельно виконуються роботи з додаткових перехідно-швидкісних смуг, видалення чагарникової порослі з узбіч та встановлення бортів, демонтажу бар’єрного огородження, демонтажу старого та влаштування нового бортового каменю.

Довідка. Перша ділянка: траса М-03 «Київ – Харків – Довжанський», км 472+045 – км 493+400, від селища Пісочин до екопарку.

Друга ділянка: М-03 «Київ – Харків – Довжанський», км 493+900 – км 516+200, від екопарку до Роганського житлового масиву.

Третя ділянка: M-03-03 «Під′їзд до аеропорту "Харків"», на ділянці км 0+000 – км 13+688, від Роганського житлового масиву до селища Безлюдівка.

Харківська окружна дорога складається з відрізків 5-х доріг загальною протяжністю 82 км. Загалом у межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на 58 кілометрах окружної дороги за маршрутом «Пісочин – П'ятихатки – Рогань – Безлюдівка» повністю оновлять покриття, встановлять нові автомобільні знаки, з'явиться нова розмітка і узбіччя. Вартість проєкту становить 1,8 млрд гривень, термін виконання – 2 роки.