Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нові карети «швидкої» з’являться ще в трьох районах області

Нові карети «швидкої» з’являться ще в трьох районах області

13 липня Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 3 автівки Volkswagen Crafter.

«Сьогодні ми отримали останню партію карет «швидкої», закуплених Міністерством охорони здоров’я. Загалом область отримала 24 машини. Це повнопривідні машини, що дуже важливо для обслуговування в районах області, де в сільській місцевості можуть бути проблеми з дорогами взимку. Машини належать до категорії B, повністю обладнані всім необхідним», - розповів директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Максим Хаустов.

Нові Volkswagen Crafter отримають Ізюмський, Чугуївський та Харківський райони.

Цьогоріч, розповідає директор Харківського Центру екстреної невідкладної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта, автопарк «швидких» суттєво поповнився. 60 машин закупили за гроші НСЗУ та 24 придбав МОЗ. Це дозволило повністю відмовитися від оренди «швидких» у районних лікарнях.

«Ми практично до сьогодні продовжували оренду в районних лікарнях - УАЗів, газелей і таке інше. Наразі ми повністю переходимо на іномарки. Ці Volkswagen Crafter повністю оснащені всім сучасним обладнанням згідно з типом B. Співробітники добре володіють ним, але, я думаю, буде ще спеціальне навчання саме під ці автівки», - додав Віктор Забашта.