Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщини проходять жнива

На Харківщини проходять жнива

Цього року аграрії області планують зібрати врожай зернових та зернобобових озимих культур з площі понад 750 тисяч га.

Як розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Андрій Ізмайлов, посівна площа озимих збільшилася на 5% у порівнянні з минулим роком. На сьогодні всі посіви перебувають у задовільному стані, господарства області забезпечені добривами, засобами захисту рослин, технікою.

«Цього року почали жнива на два тижні пізніше, ніж торік. Це пов’язано з погодними умовами. З наступного тижня буде вже видно, на який чекати врожай, але ми очікуємо, що врожай буде не менший, ніж у минулому році. Торік ми зібрали понад 3 мільйони тонн зернових та зернобобових», - розповів Андрій Ізмайлов.

Представник господарства «Промінь» (Красноградський район) Євген Третяков зауважує, що холодна весна позначилася на врожайності озимих.

«Цього року наприкінці травня у нас випало 130 % річної норми опадів. Такого року ще не було. Дуже прикро, що під час цих опадів було холодно, тому того врожаю, який планували, ми ще не бачимо», - ділиться Євген Третяков.

Наразі господарство, яке вирощує культури, прибрало озимі з 10% площ.

«Ми вирощуємо озимий ячмінь, ярий ячмінь, кукурудзу на зерно, на силос, багаторічні трави, соняшник. Наразі вже зібрано урожай з площі понад 350 га. Намолотили близько 1500 тонн. Найменша урожайність – 42 ц/га, на найкращих полях – 54-54 ц/га», - говорить аграрій.

Завершити збирання врожаю в господарстві планують за два тижні.