Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За вихідні у центрах масової вакцинації зробили 768 щеплень проти COVID-19

За вихідні у центрах масової вакцинації зробили 768 щеплень проти COVID-19

10 та 11 липня у Харківській області працювало 5 пунктів масової вакцинації проти COVID-19.

Так, уже до наявних центрів на вулицях Сумській, 56, Полтавському Шляху, 56, Шатиловій Дачі, 4, та Кооперативній, 28-А, 10 липня у Харкові відкрили центр масової вакцинації на вулиці Трінклера, 6.

«Разом з Харківським медичним університетом ми відкрили у суботу цей центр на вулиці Трінклера. Це сучасна будівля в центрі міста. Цей пункт, так само як і центр на вулиці Кооперативній, працюватиме щоденно», - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Максим Хаустов.

Щеплення робитимуть як вакциною CoronaVac, так і Pfizer. Працюватимуть дві мобільні бригади, які за день зможуть зробити в середньому 300 щеплень, зазначили у департаменті. 

«Наш університет активно співпрацює з Департаментом охорони здоров’я Харківської ОДА. На сьогодні тут відкрито тимчасовий навчальний центр, в якому у липні, серпні та вересні близько 130 здобувачів освіти - студентів та лікарів-інтернів пройдуть навчання та будуть залучені до роботи у пунктах щеплень і у складі мобільних бригад», - розповів проректор з науко-педагогічної, лікувальної роботи Харківського національного медичного університету Юрій Резуненко.

Окрім того, медичний університет підготував волонтерів, які інформуватимуть населення щодо вакцинації просто на вулицях міста.

«Ми агітуємо за вакцинацію населення. Ми виходимо у паркові зони, у місця скупчення людей для того, щоб поширювати серед них актуальну і правдиву інформацію. Найбільше запитань у людей щодо того, як можна вакцинуватися, як це відбувається, в яких центрах та яка вакцина є доступною», - зазначає волонтерка Євгенія Хорошун.

«Я вважаю, що без вакцинування неможливо створити колективний імунітет. Це моє добровільне рішення, і плюс свобода пересування до інших країни світу. Тим паче працюю з людьми, тому мені обов’язково треба бути здоровою», - розповідає вакцинована харків’янка Юлія.

Загалом по області вже зроблено 206931 щеплення. Серед них першою дозою - 138389 і другою дозою - 48176 щеплень.