Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Айна Тимчук: На Харківщині вже зібрано озимі зернові на площі 259 га

Айна Тимчук: На Харківщині вже зібрано озимі зернові на площі 259 га

Голова Харківської ОДА повідомила про початок жнив у господарствах області.

«Жнива цього року з огляду на кліматичні умови та розвиток озимих культур розпочалися 6 липня. Минулого року - 20 червня. Одними з перших розпочали збирання озимого ячменю аграрії Лозівського району. Зібрано вже 259 га, урожайність ячменю склала понад 49 ц/га. Аграрії решти районів планують масово розпочати жнива на вихідних та з наступного тижня», - повідомила Айна Тимчук.

За інформацією голови облдержадміністрації, в цьому році ранні зернові та зернобобові культури в області необхідно зібрати на площі 750,4 тис. га.

«Це на 40 тис. га більше, ніж було торік - збільшення площ складає 5,6%. Озимі зернові господарства області збиратимуть з площі 594 тис. га, з них пшениці – 577 тис. га», - зазначила Айна Тимчук.

Значною є також площа збирання ячменю – 121 тис. га. На яру пшеницю припадає 10,5 тис. га, горох займає 19,4 тис. га, овес – 5,1 тис. га.

На цей час усі посіви зернових культур знаходяться в доброму та задовільному стані. Кожен гектар озимих зернових підживлено мінеральними добривами. Господарства області в повному обсязі забезпечені засобами захисту рослин та вчасно виконують рекомендації науковців щодо здійснення комплексу заходів із захисту посівів.

До збирання ранніх зернових та зернобобових культур у поточному році в сільгосппідприємствах області планується залучити 2864 зернозбиральні комбайни.

Теги