Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року продовжено роботу над збіркою «Звід пам’яток історії та культури. Харківська область»

Цього року продовжено роботу над збіркою «Звід пам’яток історії та культури. Харківська область»

Презентація видання відбулася у червні 2021 року.

Збірка «Звід пам’яток історії та культури. Харківська область: м. Люботин, м. Первомайський і Первомайський район» була підготовлена фахівцями ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» за підтримки Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації та у співпраці з краєзнавчими музеями міст Люботин та Первомайський.

На сьогодні в межах вивчення та опрацювання фахівцями матеріалів щодо об’єктів культурної спадщини Харківщини за підтримки Харківської обласної редколегії вже видано три порайонних випуски: «Звід пам’яток історії та культури: Харківська область: м. Куп’янськ і Куп’янський район» (2018 рік, містить 140 статей та 200 ілюстрацій); «Звід пам’яток історії та культури України: Харківська область: м. Чугуїв і Чугуївський район» (2019 рік, містить 264 статті та близько 440 ілюстрацій); «Звід пам’яток історії та культури. Харківська область: м. Люботин, м. Первомайський і Первомайський район» (2021 рік, містить 226 статей та бл. 350 ілюстрацій).

Станом на 2021 рік наукова робоча група за підтримки обласної та головної редакційної колегії працюють над 4 випуском видання «Звід пам’яток історії та культури України: Великобурлуцька, Вільхуватська, Дворічанська, Шевченківська територіальні громади Куп’янського району Харківської області».

Варто зазначити, що видання «Звід пам’яток історії та культури України: м. Куп’янськ і Куп’янський район», видане ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини», отримало високу оцінку та схвальний відгук Головної редакційної колегії Зводу пам’яток історії та культури України.

Досвід Харківського регіону було рекомендовано для використання іншими обласними редакційними колегіями томів Зводу пам’яток історії та культури України.

До Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06.12.2018 року №822-VIІ (зі змінами), включено пункт «Забезпечення підготовки видання збірок за матеріалами Харківського тому Всеукраїнського багатотомного енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури України», завдяки чому підготовка цього видання фінансується з обласного бюджету.