Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Любченко розповів про перспективи економіки України

Олексій Любченко розповів про перспективи економіки України

Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України взяв участь у форумі «Україна 30».

«Як міністр економіки, заявляю, що на перше місце ми повинні поставити роль міцної ринкової економіки. Адже у світі нас сприймають такими, якими ми є вдома. Ми розуміємо, що у світі стрімко відбувається формування нової глобальної «постковідної» світової економіки. Їй будуть властиві нові баланси сил, сформуються нові центри економічного, цифрового та технологічного впливу. У цьому «новому світі» суб’єктними будуть лише нації та країни, що свідомо консолідуватимуть свої сили для реалізації власного потенціалу», - зазначив Олексій Любченко.

За його словами, Україна останні 5-10 років залишається гравцем на сировинних ринках, і ця тенденція не змінюється в останні роки. Наша країна - у п’ятірці експортерів агропродукції, у десятці - на ринку металу, але обсяги валютних надходжень від експорту продовжують бути залежними від кон’юнктури та цін на світових товарних ринках.

«Саме тому сьогодні Міністерство економіки України радикально переглядає підходи до складових економічного розвитку із залученням науки, інновацій, виробництва. А стратегічною перспективою до 2030 року є структурна модернізація економіки, яка заснована саме на інноваціях, технологіях та адаптивна до потреб глобальних конкурентних викликів», - повідомив Олексій Любченко.

Також Перший віцепрем’єр-міністр – Міністра економіки України повідомив про перспективи економки України: «Для України цей та наступні роки стануть роками зростання. Ми прогнозуємо близько 4 % зростання економіки. Інфляція залишиться у межах прогнозованих тенденцій – 6-8 %, буде збережено цінову та валютно-курсову стабільність».

Теги