Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили підготовку Ізюмського району до осінньо-зимового періоду

У Харківській ОДА обговорили підготовку Ізюмського району до осінньо-зимового періоду

Чергове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2021/2022 відбулося 6 липня.

Засідання відбулося під головуванням директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Сергія Магдисюка.

Під час зустрічі розглянули, як проходить підготовка до осінньо-зимового періоду в Ізюмському районі.

Участь у заході взяли представники профільних департаментів Харківської обласної державної адміністрації, представники депутатського корпусу обласної ради, представники штабу, керівництво районної держадміністрації та голови територіальних громад.

Як зазначив голова Ізюмської районної держадміністрації Степан Масельський, у районі вже ведеться необхідна робота щодо підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду.

«Згідно з планами підготовки в районі заплановано налаштувати 100 котелень. Стан готовності на сьогодні становить 46,9% в середньому. Станом на 1 липня заплановано також підготувати теплові мережі. Їх сьогодні - майже 73 кілометри, стан їх готовності, за даними громад, становить 49%», - звітував голова району.

Важливими питаннями на сьогодні є оснащення вузлами комерційного обліку теплової енергії в районі та оснащення житлових будинків приладами комерційного обліку водопостачання. Ведеться підготовка свердловин з водопостачання та мережі водогонів, зазначив Степан Масельський.

В Ізюмському районі також ведеться підготовка дорожньо-мостового господарства до зимового періоду. Для утримання доріг загального користування вже готують піщано-сольову суміш. У планах – підготовка спеціалізованої техніки та встановлення дорожніх знаків по зимовому утриманню.

Також голова Ізюмської райдержадміністрації додав, що на сьогодні закінчуються роботи з поточного ремонту дороги Ізюм-Оскіл, ведуться роботи з ліквідації ямковості.

Засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2021/2022 відбудуться в два етапи. Протягом липня проводитиметься перший етап, на яких буде розглянуто стан підготовки в районах і територіальних громадах, а у вересні планується підвести підсумки цієї роботи.