Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині інформацію про пам’ятки культурної спадщини можна отримати в електронному вигляді

На Харківщині інформацію про пам’ятки культурної спадщини можна отримати в електронному вигляді

Перший в Україні подібного типу інформаційний ресурс «Пам’ятки культурної спадщини Харківщини» продовжує активно наповнюватись новою інформацією.

Унікальний інформаційний ресурс «Пам’ятки культурної спадщини Харківщини» дозволяє отримувати необхідну інформацію для написання наукових робіт, допомагає в наукових дослідженнях, під час розроблення містобудівної та землевпорядної документації, туристам під час подорожі регіоном, а також тим, хто цікавиться історією свого краю.

Розробкою ресурсу займались фахівці обласного комунального закладу «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради.

Необхідність створення зазначеного ресурсу пов’язана також з тим, що часто в своїй роботі пам’яткоохоронці, та й всі, хто цікавиться історико-культурним надбанням, стикаються з проблематикою пошуку інформації про об’єкти та пам’ятки культурної спадщини. Ці труднощі полягають саме в проблемі знайти офіційну, документально підтверджену та достовірну інформацію.

Враховуючи велику кількість об’єктів культурного надбання Харківщини, а відповідно, і значний обсяг інформації про них, робота щодо повного наповнення ресурсу займе певний проміжок часу, а також відбуватиметься у декілька етапів.

Наразі сайт уже містить завантажені матеріали про пам’ятки культурної спадщини національного значення, але продовжується процес завантаження матеріалів про об’єкти місцевого значення. Всього наповненість сайту «Пам’ятки культурної спадщини Харківщини» становить 20%.