Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вживаються всі превентивні заходи для попередження нової хвилі COVID-19. Михайло Черняк

На Харківщині вживаються всі превентивні заходи для попередження нової хвилі COVID-19. Михайло Черняк

Під час брифінгу 2 липня заступник голови Харківської ОДА розповів про роботу, яка проводиться для запобігання розповсюдженню на території регіону дельта-штаму коронавірусу.

«Під керівництвом голови ОДА Айни Тимчук вже відбулася низка нарад щодо підготовки області до можливої нової хвилі захворюваності. Питанню приділяється особлива увага. У роботі задіяні всі відповідні служби: ДСНС, прикордонна служба, поліція, органи влади. Ми розуміємо, що є можливість поширення вірусу зі сходу, тому відпрацьовуємо всі питання», - зазначив Михайло Черняк.

Зокрема, з перших хвилин 2 липня у силу вступили нові правила перетину кордону України громадянами, які перебували на території Індії, РФ, Великобританії та Ірландії, а також Португалії.

У зв’язку з цим на пункті перетину кордону з РФ у Гоптівці було організоване проведення експрес-тестування на COVID-19 усіх, хто бажає потрапити на територію України. Наразі тестування на визначення антигену вірусу відбувається у штатному режимі.

«На сьогодні в організації роботи щодо перетину кордону, задіяні всі служби – ДСНС, поліція, райдержадміністрація, відповідні структурні підрозділи обласної адміністрації. За дорученням голови ОДА Айни Тимчук представники обласної адміністрації щодня перебуватимуть на пункті перетину кордону для розв’язання організаційних питань», - наголосив Михайло Черняк.

Говорячи про превентивні заходи поширення дельта-штаму коронавірусу, він наголосив на тому, що найдієвішим засобом захисту на сьогодні залишається вакцинація.

«Підсилюємо роботу, зокрема в напрямку вакцинації, тому що розуміємо, що вакцинація дійсно працює. На сьогодні по області майже 167 тисяч осіб вже провели щеплення. З них 2 дози вакцини отримали 45 396 осіб. Вакцини в області є в наявності, крім того, протягом липня очікуємо збільшення поставок Comirnaty, на наступному тижні очікуємо надходження вакцини CoronaVac», - розповів заступник голови Харківської ОДА.

Також він нагадав, що у Харкові працюють у вихідні 3 центри масової вакцинації. Наразі розглядається можливість збільшення кількості таких центрів.