Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Після виконання бойових завдань у зоні проведення ООС додому повернулися бійці 92 ОМБр

Після виконання бойових завдань у зоні проведення ООС додому повернулися бійці 92 ОМБр

Сім місяців військові з Харківщини тримали оборону у Луганській області.

2 липня на місці постійної дислокації в Башкирівці воїнів 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка зустрічали командування ЗСУ, представники влади, рідні та друзі.

Від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук бійців привітав з поверненням на Слобожанщину директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Олексій Максимов.

«Керівництво Харківської ОДА робить все можливе, щоб покращити умови несення служби та побуту наших військовослужбовців. За ініціативи голови ОДА Айни Тимчук ми надаємо і будемо надавати постійну практичну допомогу як у забезпечені бойової підготовки підрозділів, так і у покращенні побутових послуг, забезпеченні духовного та культурного розвитку наших воїнів», - відзначив Олексій Максимов.

Він також підкреслив, що наразі готується розпорядження голови Харківської ОДА, яке дасть можливість надавати ще потужнішу допомогу підшефній військовій частині, особливо її бойовому підрозділу. 

Під час заходу його учасники вшанували пам'ять загиблих бійців покладанням квітів до пам’ятника полеглим за незалежність та територіальну цілісність України воїнам.

Під час цієї ротації бригада втратила трьох побратимів.

За словами т.в.о. заступника командира бригади Віталія Онацького, бійці бригади з честю та гідністю  виконали усі поставлені керівництвом бойові задачі. Тож сьогодні близько 250 військових отримали відзнаки ЗСУ. Зараз військовослужбовці отримують відпустку, після чого продовжать службу в своїй частині.

«Бригада виконала вже деякі заходи з перевірки рівня індивідуальної підготовки. Після відпусток військовослужбовці будуть направлятися в навчальні центри на фахову підготовку з метою підвищення професійного рівня. По завершенню занять з індивідуальної підготовки почнеться колективна підготовка – злагодження підрозділів від відділення до бригади включно» , - надав інформацію Віталій Онацький. 

За словами військового, невдовзі бійці 92-ї ОМБр почнуть готуватися до участі у параді на честь 30-ї річниці Незалежності України, який пройде в Києві на Хрещатику.