Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Валках створять індустріальний парк

У Валках створять індустріальний парк

30 червня у Валках відбулася зустріч директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Петра Лашина і представника турецької фірми «ORMAK» Дурсун Чобана.

Ця зустріч була здійснена з метою презентації можливостей Валківської територіальної громади в напрямку створення індустріального парку «Земля і Вода», залучення потенційних інвесторів та учасників індустріального парку.

У ході зустрічі презентували концепцію індустріального парку, яку затвердили 25 червня 2021 року на сесії Валківської міської ради.

Потенційний інвестор, представник турецького бізнес-середовища зацікавився концепцією індустріального парку «Земля і Вода», а також повідомив, що аналогічні ідеї доволі успішно працюють у країнах Європи.

Виходячи з досвіду, турецька сторона готова надати консультаційну допомогу в удосконаленні концепції та надалі розглянути питання чи ставати учасниками індустріального парку.

Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Петро Лашин повідомив, що створення індустріальних парків на території Харківської області є одним із пріоритетних завдань, яке відповідає стратегічним документам держави та регіону. Також Петро Лашин запевнив про максимальну підтримку інвесторів з боку обласної державної адміністрації в реалізації поставлених цілей.

Довідка. Відповідно до концепції пріоритетними галузями індустріального парку «Земля і Вода» у Валках Харківської області є: 

- хімічна промисловість (виробництво біогазу, біоетанолу, метанолу, біодизелю, оцтової кислоти); 

- енергетика (когенераційна установка 0,45 МВт);

- очисні споруди;

- виробництво очисних споруд та ємностей із склопластика; 

- сміттєсортувальна лінія.