Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Мистецтво Слобожанщини» презентує фотовиставку Юрія Рудіма «Бурунді. Подорож у часі»

«Мистецтво Слобожанщини» презентує фотовиставку Юрія Рудіма «Бурунді. Подорож у часі»

Фотовиставка буде експонуватися з 2 по 17 липня.

За інформацією організаторів, Юрій Рудім є лікарем-педіатром з 50-річним стажем роботи, з яких останні 30 років працював головним лікарем.

«На початку його  багатої біографії була подорож до центральної країни Африки - Бурунді. Там він провів три роки як місіонер, працював педіатром у місцевому госпіталі. Як звичайну людину 80-х років його багато чого вразило в іншій країні: особливості клімату, різноманітна природа та фауна, дружелюбні люди та їхні звичаї. Замість печеної картоплі вони їли смажені банани, мавпи стрибали на туристів, треба було бути пильними, щоб не попастися бегемотові та обережно плавати в озері Танганьїка, де водяться крокодили», - повідомили в галереї.

Зокрема, світлини були привезені з Африки на слайдах. Нещодавно діти Юрія Рудіма відцифрували та надрукували їх, щоб представити сімейний архів глядачеві.

Адреса галереї: м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).

Детальну інформацію можна дізнатися за телефоном: (057) 705-15-50.

Час роботи виставки: вт – сб, 11:00 - 19:00.

Довідка. Юрій Рудім народився у 1949 році у с. Мурафа Харківської області, закінчив Харківський медичний інститут у 1972 році. Потім працював три роки у дільничій лікарні, спочатку лікарем-педіатром, потім головним лікарем. Два роки Юрій Рудім навчався в спецординатурі Київського медінституту ім. Богомольця з вивченням французької мови.