Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Привітання голови Харківської ОДА Айни Тимчук до Дня Конституції України

Привітання голови Харківської ОДА Айни Тимчук до Дня Конституції України

Шановні харків’яни та жителі Харківської області!

Сьогодні Україна відзначає одне з найважливіших державних свят – День Конституції.

28 червня 1996 року, після чотирьох років обговорення та гарячих суперечок в Парламенті, було ухвалено Основний Закон нашої держави.

Утім, ми не забуваємо, що Україна – європейська країна з давніми демократичними  традиціями.

Однією з перших у світі стала ухвалена 1710 року конституція гетьмана Пилипа Орлика - Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорізького. Символічно, що з нагоди 30-річчя Незалежності України, після трьохсот років перебування за кордоном, ця реліквія нарешті повертається зі Швеції до України.

Сучасна Конституція нашої держави вважається однією з найкращих конституцій у світі.

Цей документ став підґрунтям утвердження України як європейської демократичної держави, орієнтованої на найвищі цінності - свободи, рівності та гідності.

На підставі Основного Закону ми змогли побудувати суспільство, в якому панує толерантність та розмаїття. Де поряд співіснують різні етноси, релігії, політичні погляди. Суспільство, в якому свобода думки та свобода слова – не ефемерні поняття, а головні фундаментальні засади існування.

Упевнена, що Президент України Володимир Зеленський і надалі послідовно стоятиме на позиціях розвитку демократії та утвердження верховенства права, захисту конституційних прав та свобод громадян.

Дорогі мешканці Харківщини, переконана, що разом ми продовжимо будувати сучасну успішну та європейську Україну, якою будемо пишатися.

З  Днем Конституції!

Слава Україні!