Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Зробити щеплення – це наш обов’язок» – освітяни Харківщини продовжують активно вакцинуватися

«Зробити щеплення – це наш обов’язок» – освітяни Харківщини продовжують активно вакцинуватися

У Харківській області триває вакцинація проти COVID-19 працівників сфери освіти.

В одній з мобільних бригад Харківщини роблять щеплення освітянам вперше. Щеплять вакциною Pfizer.

«Викладачі Харківщини досить відповідально відносяться до такої ініціативи, адже робота освітян – це спілкування з дітьми, їхніми батьками та загалом з великою кількістю людей», - розповідає директорка Департаменту науки і освіти Харківської обласної держадміністрації Анжеліка Крутова.

25 червня вона так само отримала першу дозу вакцини і закликала всіх, хто ще не щепився проти COVID -19, неодмінно це зробити.

«Я мала бажання зробити щеплення вже давно, але оскільки перехворіла на COVID-19, у мене були високі антитіла. Я дочекалася поки вони спали, і одразу зробила щеплення. Вважаю, що це є необхідно. Наша країна та увесь світ подолає цю хворобу лише в тому випадку, коли більшість населення буде щеплено. Для освітян це обов’язок - зробити щеплення», - зазначила Анжеліка Крутова.

Наталя та Ігор Капустіни працюють у Харківській академії неперервної освіти. Наталя говорить, що раніше ніхто з їхньої сім’ї та знайомих не вакцинувався, але відтепер з чоловіком будуть рекомендувати зробити це всім.

«Про те, що роблять щеплення освітянам, дізналися спочатку із засобів масової інформації, потім нас проінформував Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. І ми вирішили, що це неодмінно треба робити», - зазначив Ігор Капустін.

На вакцинацію щоразу приходить дедалі більше людей, розповідає лікарка-імунолог обласної клінічної лікарні Алла Дробот.

«Наприклад, вчора до нас прийшло 288 осіб. Якщо колись, на початку вакцинації, ми щепили від 30, 70, 90 осіб, то сьогодні кількість людей збільшується. Охочих стає більше, бо суспільство стало набагато відповідальнішим після перенесеної ковідної інфекції. Люди почали розуміти, що COVID-19 - це небезпечно і потрібно вакцинуватися», - розповідає Алла Дробот.

Особливих протипоказань для щеплення вакциною Pfizer немає, окрім поодиноких випадків, зазначила імунолог. Також вона нагадала, що спад захворюваності, що нині фіксується у Харківській області, є найкращим часом для вакцинації.