Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі колони першого ярусу нового онкоцентру вже доставлені на будівельний майданчик

Всі колони першого ярусу нового онкоцентру вже доставлені на будівельний майданчик

Будівництво Обласного онкологічного центру відбувається у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Щодня на будмайданчику онкоцентру працює більше півсотні людей та вся необхідна для роботи техніка, розповідає представник підрядної організації Ігор. За його словами, найголовніше на сьогодні це те, що всі колони першого ярусу будівельники отримали і протягом наступних двох тижнів чекатимуть на повну комплектацію поставки ригелів та діафрагм для будівництва першого ярусу онкоцентру.

«Це є надзвичайно важливим, тому що виробники залізобетону виходять на щоденне постачання повністю всіх конструкцій. Ми вважаємо це найбільшим досягненням на сьогодні. Йдемо за графіком і плануємо на початок осені вийти на повністю збудовані три корпуси першої черги», - зазначає представник підрядної організації.

До першої черги будівництва відноситься лікувально – діагностичний центр, що складається з трьох секцій: А, Б та В. До осені ці секції повинні мати вигляд збірного змонтованого залізобетону, після чого можна буде закладати пройми цеглою, а потім – влаштовувати покриття дахів, роз’яснюють будівельники.

Також через два тижні розпочнуть підготовчі роботи по облаштуванню двох трансформаторних підстанцій, будівництву котельні і кисневої станції.

«Хочу повідомити, що згідно з рішенням Уряду від 31 травня цього року на будівництво онкологічного центру додатково було виділено 100 мільйонів гривень, з яких 83 мільйони - це перша черга будівництва та 17 мільйонів - друга черга будівництва. По другій черзі відбувається процедура закупівлі. Розпочати роботи планується всередині серпня цього року», - зазначає директор Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА Сергій Жуков.

Будівництво онкоцентру відбувається у постійній взаємодії з проєктними, підрядними та науковими організаціями Харкова і Києва задля того, щоб роботи були виконані якісно та вчасно, зазначають будівельники.