Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прем’єр-міністр доручив відкрити центри масової вакцинації щонайменше в кожному райцентрі

Прем’єр-міністр доручив відкрити центри масової вакцинації щонайменше в кожному райцентрі

Кількість нових хворих на COVID-19 та кількість госпіталізацій продовжує знижуватися, а темпи вакцинації щотижня прискорюються.

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів України 23 червня.

Очільник Уряду відзначив, що позитивну роль у покращенні епідемічної ситуації виконують центри масової вакцинації, що відкриваються в містах по всій країні.

«Даю доручення Міністерству розвитку громад та територій вжити заходів, аби такі центри з’явилися щонайменше в кожному районному центрі. Тому що є області, де таких центрів вже більше десяти, а є 6 областей, де центри масової вакцинації досі не з’явилися», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зауважив, що цього тижня стартує вакцинація компаній, які мають у своєму штаті понад 50 людей, охочих щепитися. За його словами, це допоможе зменшити передачу вірусу всередині колективів та сприятиме безпечній роботі.

«Тому закликаю керівників підприємств скористатися такою можливістю та убезпечити себе і своїх працівників», — сказав Глава Уряду.

Денис Шмигаль додав, що Міністерство охорони здоров’я постійно збільшує кількість бригад для щеплень і готує нові формати, щоб якнайбільше українців мали змогу отримати вакцину.