Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Агровиробники Харківщини засіяли сільськогосподарськими культурами 1,8 млн га

Агровиробники Харківщини засіяли сільськогосподарськими культурами 1,8 млн га

Про це під час брифінгу розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Сергій Прокопченко.

За його інформацією, через дощову погоду посівна звершилась більш ніж на два тижні пізніше. Наразі 100% прогнозованих площ - засіяно.

«В області випадали рясні дощі, але вони тривали з інтервалами у 2-4 дні, тому аграрії могли працювати, але такий режим роботи призвів до того, що посівна закінчилась на початку червня», - сказав Сергій Прокопченко.

Так, загальна посівна площа сільськогосподарських культур під урожай цього року становить 1,8 млн га, що на 1% більш ніж показник минулого року.

Зокрема, аграрії області засіяли ярими зерновими та зернобобовими культурами 432,6 тис. га, що становить 98% до прогнозу. У структурі посівних площ зернові культури будуть займати 57,8%, що за площею відповідає 1 мільйону га й на 4% більш ніж у 2020 році.

Радник голови Харківської ОДА Євген Іванов нагадав, що за ініціативи Айни Тимчук було створено Раду з питань роботи агропромислового комплексу.

Рада є консультативно-дорадчим органом і створена з метою вирішення актуальних питань розвитку агропромислового комплексу області та впровадження земельної реформи. Наразі триває робота у двох підгрупах ради: підгрупа 1 опікується питаннями розвитку агропромислового комплексу та інноваційно-інвестиційного потенціалу Харківської області, а у підгрупі 2 розглядається раціональне та ефективне використання земель та проводиться роз’яснювальна робота щодо земельної реформи.

Також під час брифінгу директор Департаменту агропромислового розвитку розповів про результати участі Харківської області у Міжнародній агропромисловій виставці «Агро - 2021», яка проходила в м. Києві. Нагадаємо, що область була нагороджена золотою медаллю в номінації «За найкращу виставкову експозицію серед областей України».