Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили питання приватизації й здачі в оренду майна держпідприємств

У Харківській ОДА обговорили питання приватизації й здачі в оренду майна держпідприємств

Нарада відбулась 17 червня за участю керівника відділення Фонду державного майна України та представників держпідприємств, науково-дослідних інститутів державного сектору.

На початку заходу заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ОДА Антон Козлоков зазначив, що при Харківській облдержадміністрації створено робочу групу для вирішення питань ефективного використання держмайна.

«Розпорядженням голови Харківської ОДА Айни Тимчук створено відповідну робочу групу. Основне її завдання – сприяння регіональному відділенню Фонду державного майна України у забезпеченні виконання завдань уряду з ефективного використання держмайна. У квітні було проведено перше засідання, сьогодні ми продовжуємо цю роботу», - зазначив Антон Козлоков.

Начальник регіонального відділення Фонду державного майна Дмитро Безпалов презентував присутнім діяльність відділення. Зокрема, він наголосив, що значна частка державного майна використовується неефективно.

«Фонд держмайна ставить за мету приватизувати або здавати в оренду об’єкти інфраструктури, які використовуються неефективно. Приватизація таких об’єктів - це боротьба з корупцією та залучення приватних інвесторів й, відповідно, ресурсів до бюджетів», - зазначив Дмитро Безпалов.

Під час наради обговорили питання можливості створення переліку майна держпідприємств, яке може бути приватизоване або передане для здачі в оренду.