Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антон Деньгуб обговорив з науковцями питання розвитку громадянського суспільства

Антон Деньгуб обговорив з науковцями питання розвитку громадянського суспільства

Зустріч відбулась 16 червня.

Участь в обговоренні взяли кандидатка політичних наук, доцентка кафедри політології Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Юлія Біденко та кандидат наук з державного управління, доцент кафедри соціальної та гуманітарної політики ХарРІ НАДУ при Президентові України, виконавчий директор Громадської організації «Інститут соціальної політики регіону» Олег Кулініч, які безпосередньо допомагали у створенні Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021 – 2026 роки.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Антон Деньгуб подякував науковцям за внесок у створення обласної цільової програми, яку було ухвалено рішенням сесії обласної ради 10 червня 2021 року. 

«Розвиток громадянського суспільства – одна з найважливіших умов становлення України як демократичної, правової і соціальної держави. Ваш досвід та допомога в цьому питанні є важливими та необхідними для організації конкурсного процесу і отримання якісних результатів», - сказав Антон Деньгуб.

Заступник голови облдержадміністрації зауважив, що роботу над проєктом програми було розпочато влітку 2020 року. Восени проєкт було оприлюднено на сайті обласної державної адміністрації, де кожен міг ознайомитися з ним та внести свої пропозиції. Співробітництво облдержадміністрації з експертами-політологами дозволило визначити напрямки, за якими потрібно діяти органам публічної влади та громадянському суспільству різного рівня. 

Науковці підкреслили, що необхідно підвищити поінформованість людей щодо діяльності організацій громадянського суспільства.

«Ще один напрямок, який потрібно розвивати, - це навчання як органів місцевого самоврядування, так і громадських активістів. Зокрема, є ще одна проблема у нашому громадянському суспільстві: 90% активу сконцентровано в Харкові. Дуже важливо докласти зусиль, щоб гарні дієві організації з’являлися в кожній громаді», - зазначив Олег Кулініч.

Учасники обговорення наголосили, що обласна програма розширить сферу відповідальності органів влади щодо сприяння розвитку громадянського суспільства, а також стане додатковим стимулом для громадських організацій щодо налагодження співпраці з органами влади та підсилить відповідальність за її результативність.