Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область долучилася до форуму «Україна-30. Економіка без олігархів» у Києві

Харківська область долучилася до форуму «Україна-30. Економіка без олігархів» у Києві

У триденному заході, який пройшов за підтримки Офісу Президента та Уряду України, взяв участь начальник Управління розвитку промисловості Харківської ОДА Володимир Міщенко.

У перший день роботи форуму Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль представив Національну економічну стратегію - 2030, яка була створена робочою групою при Кабінеті Міністрів України з урахуванням позицій усіх ключових стейкхолдерів. До розроблення Стратегії було залучено понад 500 провідних експертів усіх економічних напрямів.

Забезпечення розвитку промислового комплексу через розвиток високотехнологічних галузей стало однією з ключових тем форуму. У ході дискусії озвучено необхідність сконцентрувати увагу на створенні в Україні сучасної диверсифікованої переробної промисловості.

Другий день форуму був присвячений протидії впливу олігархів та боротьбі з корупцією. До обговорення приєднались Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова та інші.

В останній день форуму обговорювались питання прозорості малої та великої приватизації в України, про що доповіли голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко та заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.