Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний центр культури і мистецтва презентує старовинні прикраси Східної України

Обласний центр культури і мистецтва презентує старовинні прикраси Східної України

Виставку колекції історика-ставрографа Віктора Векленка «Дукачі і прикраси: Схід» можна подивитись з 17 червня по 6 липня.

В експозиції буде представлено понад 350 найрізноманітніших дукачів, підвісок, намист і медальйонів, що датуються XVIII-XX ст., а також старовинні світлини з Харківської, Сумської, Донецької і Луганської областей. Усі прикраси виконані зі сплавів кольорових металів та срібла із застосуванням таких технік як лиття, штампування, карбування, витискування, припаювання, вирубування, золочення тощо.

Виставка, вперше в Україні, продемонструє жителям Харкова зібрання старовинних прикрас Східної України з колекції дослідника Віктора Векленка. Як зазначає сам автор, його «колекція є розмаїттям виробів українського (і не тільки) декоративно-ужиткового мистецтва і буде цікавою як фаховим етнологам, культурологам, мистецтвознавцям, так і всім цінителям прекрасного…».

Відкриття виставки - 17 червня о 14:00. Вхід - вільний.

Довідка. Віктор Векленко – відомий український дослідник, історик і ставрограф, засновник і директор єдиного в Україні та Європі історико-етнографічного ставрографічного Музею Хреста (Дніпропетровська обл.).

Теги