Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили питання впровадження енергоефективних заходів

У Харківській ОДА обговорили питання впровадження енергоефективних заходів

Нарада відбулась 15 червня за участі першого заступника Міністра розвитку громад і території України Василя Лозинського, який перебуває на Харківщині з робочою поїздкою.

Також участь у нараді взяли заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам, голови районних державних адміністрацій та керівники територіальних громад області.

Присутні обговорили результати реалізації обласних програм щодо впровадження енергоефективних заходів у житловому фонді.

Так, починаючи з 2016 року, реалізуються дві обласні програми, відповідно до яких з обласного бюджету за кредитами фізичних осіб відшкодовується 15% річної ставки, за кредитами ОСББ/ЖБК – 20% тіла кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. За час дії цих програм відшкодування з обласного бюджету отримали 2893 фізичні особи на загальну суму майже 5 млн грн та 178 ОСББ та ЖБК на загальну суму 8,6 млн грн.

Під час заходу учасники обговорили впровадження нових енергоефективних заходів, зокрема  було презентовано Програму «Енергодім» Фонду енергоефективності та проєкт «Енергоефективність громадських будівель в Україні».