Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформа оборонки має стати поштовхом до розвитку економіки України. Юрій Гусєв

Реформа оборонки має стати поштовхом до розвитку економіки України. Юрій Гусєв

Генеральний директор «Укроборонпрому» взяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Економіка без олігархів».

Під час свого виступу він наголосив на необхідності проведення реформи концерну та оборонно-промислового комплексу (ОПК) України загалом.

На думку керівника концерну, «Укроборонпром» уже зараз, у період трансформації, має стати рушійною силою не лише в оборонці, а й у розвитку промисловості та економіки України загалом.

«Наші прагнення – впровадження корпоративного управління, інтеграція в ланцюжки постачання країн - членів НАТО, повернення до десятки країн - лідерів глобального ринку озброєння. Ми маємо не тільки стати драйвером інновацій всередині країни, а й лідером країн Центральної та Східної Європи», – заявив він.

Юрій Гусєв також нагадав, що основою реформи, яка реалізовується на завдання Президента України, є законопроєкт № 3822, що вже успішно пройшов перше читання в парламенті і схвалення Комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки перед другим читанням.

Як відомо, з грудня 2020 року вже триває підготовка до корпоратизації підприємств державного ОПК. Вже розроблено і впроваджено відповідні стратегії галузевих структур, які увійдуть до трансформованого концерну.

Теги