Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ОДА відбулось засідання робочої групи з питань ефективності використання держмайна в області

В ОДА відбулось засідання робочої групи з питань ефективності використання держмайна в області

Захід пройшов під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Олександра Скакуна.

Також участь у заході взяли представники регіонального відділення Фонду державного майна та керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

На початку зустрічі Олександр Скакун нагадав, що головним завданням робочої групи є ефективне використання державного майна на Харківщині та залучення інвесторів для оренди та приватизації об’єктів держмайна.

Зокрема, за даними начальника регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області Дмитра Безпалова, наразі в регіоні на приватизацію виставлено близько 60 об’єктів. З переліком об’єктів приватизації можна ознайомитися на офіційному вебсайті.

Під час заходу здебільшого говорили про передачу функцій управління майном, що не ввійшло до статутного капіталу господарських товариств у процесі приватизації (житлові будинки, гуртожитки, інженерна інфраструктура, яка до них відноситься, та захисні споруди цивільного захисту). Так, за даними Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА, на сьогодні в області нараховується близько 135 об’єктів житлового фонду, які можна передати у власність територіальних громад.

«Наразі йде мова про передачу об’єктів житлового фонду до територіальних громад. Керівники деяких громад уже доповіли про готовність прийняти об’єкти з переліку, який був запропонований Фондом держмайна. Були проведені робочі наради з Балаклійською та Дергачівською міськими громадами. Найчастіше перепоною у процесі передачі є відсутність технічної документації на будинки у балансоутримувача», - повідомили в департаменті.

Також учасники обговорили питання передачі об’єктів житлового господарства, які належать підприємствам, що вже не працюють, та деяких об’єктів, які внесені до реєстру захисних споруд.