Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На окружній дорозі на 32,7 км влаштували асфальтобетонне покриття у вирівнювальному шарі

На окружній дорозі на 32,7 км влаштували асфальтобетонне покриття у вирівнювальному шарі

Роботи на Харківській окружній проходять в межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У Службі автомобільних доріг у Харківській області повідомили, що з березня ведуться ремонтні роботи на 58 кілометрах за маршрутом «Пісочин – П'ятихатки – Рогань – Безлюдівка».

«Сьогодні маємо такі проміжні результати: на 46,2 км відфрезеровано старе зношене покриття. Асфальтобетонне покриття влаштовано на 32,7 км окружної дороги, з них – з використанням георешітки в асфальтобетоні 19,3 км», – розповіли в САД.

Також для ув’язки дорожнього полотна між шарами асфальтобетону влаштовують композитну арматуру. Дорожники виконали вже 16,3 тис. кв. м.

Нині на ділянці дороги М-03 «Київ – Харків – Довжанський», яка входить до складу окружної, підрядники влаштовують вирівнювальний шар з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші на ділянці між рестораном «Баден-Баден» і поворотом до метро «Перемога» на Олексіївці (км 486 – км 488). Окрім цього, працюють на ділянці за перехрестям на Липці з боку Старої Салтівки в бік Рогані (км 501 – км 503). 

Зокрема, відбувається фрезерування старого шару покриття на км 489 – км 482 (з боку естакади в напрямку авторинку "Лоск"), а також роботи з відсипання земляного полотна на додаткових перехідно-швидкісних смугах на км 488 та км 503.

Дорожники на відрізку М-03-03 «Під′їзд до аеропорту "Харків"» влаштовують вирівнювальний шар між "Філіп Морісом" та поворотом до смт Безлюдівка. Наразі там встановлюють бортовий камінь у межах Роганського житломасиву та займаються асфальтуванням з’їздів на всій протяжності ділянки.

Окрім цього, паралельно працюють на додаткових перехідно-швидкісних смугах, видаляють чагарники, встановлюють борти, демонтують старе бар’єрне огородження.

Нагадаємо, що Харківська окружна дорога складається з відрізків 5 державних доріг загальною протяжністю 82 км:

- М-03 «Київ – Харків – Довжанський»;

- М-18 «Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта»;

- Р-78 «Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка»;

- 2 під’їзди до аеропорту «Харків» з боку Довжанського та Києва.

У Службі автомобільних доріг у Харківській області зазначили, що ремонт частини, яка залишилася, – перспектива майбутніх років.