Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область отримала додаткове фінансування на ремонт місцевих доріг

Харківська область отримала додаткове фінансування на ремонт місцевих доріг

Про це 9 червня під час брифінгу повідомив директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

За його словами, мова йде про додаткові 183 млн грн.

«За підтримки голови Харківської ОДА Айни Тимчук Харківська область отримала додаткове фінансування у розмірі 183 млн грн. Ці кошти також затверджені головним розпорядником «Укравтодором». Першою чергою кошти підуть на ремонт доріг до об’єктів соціальної інфраструктури - приймальних відділень та амбулаторій», - наголосив Ігор Турченко.

Він зазначив, що наразі проведення тендерних процедур - на завершальному етапі. Після їх завершення будуть розпочаті активні роботи.

Також Ігор Турченко нагадав, що у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Харківщині відремонтують 14 доріг місцевого значення.

З 14 доріг, за даними Ігоря Турченка, в повному обсязі виконані роботи на 4 об’єктах: на автодорогах Дергачі - П’ятихатки, Богодухів - Валки - Нова Водолага, Зміїв - Таранівка та Нова Іванівка - Орілька на Чернявщину. 

«На 8 об’єктах, враховуючи погодні умови, триває активна робота. Це такі автомобільні дороги як Харків - Липці - Борисівка, під’їзд до населеного пункту Березівка, під’їзд до населеного пункту Елітне, Сковородинівка - Гуринівка - Вільшанське, Вовчанськ - Землянки та Богодухів - Павлівка - Гути. На цих об’єктах об’єм виконання робіт становить від 50% до 90%», - зазначив Ігор Турченко.

У цілому загальна запланована протяжність ділянок ремонту автодоріг складає 51 км. Як підкреслив директор ДП «Дороги Харківщини», на всіх цих дорогах триває активна фаза ремонту, всі підрядники по всіх об’єктах проводять роботи з випередженням графіку.

Окрім доріг місцевого значення, до переліку об’єктів, які буде відремонтовано в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» увійшли 4 мости. Зокрема, наразі тривають роботи з капітального ремонту мостових споруд через річку Лопань на автодорозі Дергачі - Дворічний кут, через річку Лопань на автодорозі Золочів - Козача Лопань, пішохідного мосту над автодорогою Київ - Харків - Довжанський у населеному пункті місто Чугуїв і шляхопроводу через залізницю на автодорозі Куп’янськ - Кругляківка.  

Також Ігор Турченко підкреслив якість виконання робіт на цих об’єктах.

«Контроль якості проводиться двома державними організаціями - це «Дор'якість» та Харківський національний автомобільно-дорожній університет. Тільки після отримання сертифікатів відповідності від цих підприємств підрядник може отримати оплату за виконані роботи», - зауважив директор ДП.