Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина бере участь у ХХХІІІ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро - 2021»

Харківщина бере участь у ХХХІІІ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро - 2021»

Офіційне відкриття експозиції у галузі сільського господарства відбулось у Києві 8 червня за участю Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка.

«Для мене велика честь сьогодні в межах відродженого Міністерства агрополітики відкривати ключову виставку нашої держави. В аграрній країні, де половину валютного виторгу займає агропромисловість, в якій 5-та частина ВВП – це також агро, повинно бути профільне міністерство. І, нарешті, сьогодні його ми вже маємо», – сказав Роман Лещенко.

На заході Харківщина представлена регіональною експозицією, до якої залучені передові підприємства галузей рослинництва, тваринництва, харчової та переробної промисловості. З експозицією нашої області ознайомився Роман Лещенко.

Загалом у межах заходу, з 8 по 11 червня, відбудеться 12 спеціалізованих виставок: ЕкспоАгроТех, Агротранспорт і логістика, Біопаливо, Hi-Tech Агро, Animal'EX, Agro Build-Expo, FishExpo, Рослинництво і агрохімія, Organiс, Еквісвіт, Сучасний фермер, Eco House.

Довідка. Виставка «Агро - 2021» – найбільша агропромислова виставка в Україні та Східній Європі, є ефективною платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій, презентацій новинок в усіх сферах АПК України, діловим заходом, що відкрив можливості для співпраці з країнами – лідерами світового аграрного сектору, а також унікальною нагодою для діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними представниками.

Цього року понад 1000 компаній-учасниць з усіх куточків України демонструють найновіші галузеві досягнення та інноваційні рішення, сучасну сільськогосподарську техніку та устаткування. Також у виставці беруть участь компанії з Німеччини, Польщі, Китаю, Литви, Італії, Туреччини.