Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун зустрівся з послом Кіпру Луїсом Телемаху

Олександр Скакун зустрівся з послом Кіпру Луїсом Телемаху

Зустріч заступника голови Харківської облдержадміністрації з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Кіпр в Україні відбулась 8 червня.

Олександр Скакун привітав Луїса Телемаху на Харківщині від імені голови обласної державної адміністрації Айни Тимчук.

Основною темою зустрічі стало обговорення суспільно-політичної та економічної ситуації в регіоні та визначення подальших напрямів співпраці Харківщини з Республікою Кіпр.

«Для нас важливі інвестиції Кіпру, тому ми готові працювати в цьому напрямку. Можемо запропонувати різні проєкти і в сільськогосподарському напрямку, і в переробній галузі. У нашому регіоні постійно створюються нові проєкти, і ми будемо раді співпраці за будь-якими напрямками», - зазначив Олександр Скакун.

Луїс Телемаху зазначив, що Кіпр є найбільшим інвестором у Харківській області.

«Я сьогодні тут, щоб розвивати дослідження, інновації і технологічні розроблення. Саме сьогодні в харківському університеті ми укладаємо двосторонній договір, який дозволить створити центри, що опікуватимуться дослідженнями і розробленнями», - відзначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Кіпр в Україні.

Під час зустрічі обговорили товариський матч між Україною та Кіпром з футболу, який відбувся напередодні на стадіоні «Металіст», а також порушили тему прямого авіасполучення

Довідка. Станом на кінець минулого року прямі інвестиції Кіпру в Харківську область склали 296 мільйонів доларів, що становить майже 35% від загального обсягу інвестицій у регіоні та посідає перше місце серед усіх країн.