Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині другу дозу COVID-вакцини отримали 8529 осіб

На Харківщині другу дозу COVID-вакцини отримали 8529 осіб

Про це повідомив під час брифінгу 2 червня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Він зазначив, що на сьогодні в області використовується 4 види вакцин: CoviShield, AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer Comirnaty.

«CoviShield отримали вже 20900 доз, AstraZeneca – 18600, CoronaVac – 27040, Pfizer Comirnaty – 7020. Сьогодні вночі отримали ще 11700 доз Pfizer Comirnaty для відповідних категорій населення», – повідомив Михайло Черняк.

Зокрема, отриманою вакциною Pfizer Comirnaty будуть щепити освітян і медиків, яких раніше не імунізували.

Михайло Черняк також зазначив, що Харківська область очікує найближчим часом на 38500 доз вакцини виробника AstraZeneca, яку також будуть використовувати для повторного щеплення.

Заступник голови ОДА наголосив, що на сьогодні в області достатньо пунктів щеплення та мобільних бригад, аби забезпечити необхідні темпи вакцинації проти коронавірусу.

«140 пунктів вакцинації наразі розгорнули свою роботу і працюють. На сьогодні також працює 28 мобільних бригад», – зазначив Михайло Черняк.

Він також повідомив, що наразі в опорних закладах області на стаціонарному лікуванні перебувають 1367 осіб. 

Усі ліжка, виділені для лікування хворих на COVID-19 в області, забезпечені киснем.

«На сьогодні централізованою подачею кисню забезпечені 1616 ліжок. Поступово ми збільшуємо цю кількість, робота триває. Всі решта ліжок на 100% забезпечені подачею кисню за допомогою кисневих концентраторів», – сказав Михайло Черняк.

Нагадаємо, минулого тижня Харківщина отримала для первинної ланки медицини 1300 концентраторів.