Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині майже 97% дітей-сиріт виховуються у сімейних формах виховання

На Харківщині майже 97% дітей-сиріт виховуються у сімейних формах виховання

За цим показником наш регіон посідає перше місце серед областей України.

Питання соціального захисту сімей з дітьми, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також забезпечення їх доступу до освітніх та медичних послуг в умовах пандемії обговорили під час всеукраїнської наради, яка пройшла 1 червня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

У нараді взяла участь голова Харківської ОДА Айна Тимчук.

Вона зазначила, що за підсумками 2020 року питома вага дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з-поміж них, які виховуються у сімейних формах виховання, склала 99,8%. Під опікою, піклуванням, у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях знаходяться 96,6% дітей, які мають статус сироти або позбавлених батьківського піклування.

В області створено 24 сім’ї патронатних вихователів - це найбільша кількість сімей серед регіонів України.

«Але в умовах децентралізації ми працюємо над подальшим збільшенням їх кількості у кожній територіальній громаді», - зазначила голова Харківської ОДА.

Вона також наголосила на тому, що наразі підрозділи, які вирішують питання захисту дітей, уже створені у 54 з 56 громад області. Загалом у регіоні працює 71 служба у справах дітей.

Також Харківська область займає провідні позиції серед регіонів за рівнем охоплення соціальними послугами осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, центрами соціальних служб.

Цими послугами охоплені 100% жителів області відповідних категорій. Різні види державної допомоги в області отримують майже 126 тисяч осіб (сімей).

Теги