Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мінрегіон реалізовуватиме 5 національних проєктів у сферах будівництва, ЖКГ та енергоефективності

Мінрегіон реалізовуватиме 5 національних проєктів у сферах будівництва, ЖКГ та енергоефективності

Вони спростять взаємодію між жителями та місцевою владою, підсилять громади, а також мінімізують рівень корупції, впевнені у міністерстві.

«Мінрегіон завжди відкритий до тісної комунікації з громадами, наша мета - забезпечити регіони найкращими умовами для цифровізації», - зазначив заступник очільника Мінрегіону Олександр Дудченко.

Мова йде про наступні проєкти:

1. Національний адресний реєстр стане основою для забезпечення швидких та прозорих послуг громадянам та бізнесу, унеможливить юридичні махінації з нерухомістю, зменшить витрати на ведення окремих адресних реєстрів тощо.

2. Портал ЖКГ допоможе налагодити взаємодію з усіма постачальниками комунальних послуг та ефективно управляти житловим фондом.

3. Онлайн-контроль за упорядкуванням забезпечить ефективне інспектування стану упорядкування. Громадяни зможуть повідомляти про порушення упорядкування через персоналізовані інструменти (додаток «Дія» або інші мобільні додатки, чат-боти тощо).

4. ЄДЕССБ створена для переведення всіх послуг у сфері будівництва в онлайн-формат, завдяки чому буде забезпечена прозорість будівельного ринку.

5. Національний реєстр будівель та споруд має на меті унеможливити рейдерство та юридичні махінації з нерухомістю, зменшити витрати на ведення окремих реєстрів та забезпечити інтероперабельність операційних та звітних даних у розрізі кожної споруди.