Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роман Семенуха взяв участь у відкритті в Куп’янську навчально-практичного центру з професії «зварник»

Роман Семенуха взяв участь у відкритті в Куп’янську навчально-практичного центру з професії «зварник»

Цей центр було створено в межах програми реформування системи професійної освіти на базі Державного навчального закладу «Куп’янський регіональний центр професійної освіти».

Наразі в центрі створені сучасні умови для проходження практичних занять учнів за професією «зварник». Так, кабінет лабораторії обладнаний сучасними тренажерами, мультимедійним комплексом, комп’ютерами, а в навчальній майстерні знаходяться сучасне зварювальне обладнання, яке навчить майбутніх фахівців трьом основним видам зварювання.

Заступник голови Харківської ОДА Роман Сменуха привітав колектив профтехзакладу та учнів з відкриттям центру, а також наголосив: щоб сьогодні опанувати кваліфіковані робітничі професії на високому рівні, потрібно використовувати сучасні підходи у навчанні. Також заступник голови Харківської ОДА підкреслив, що наразі багато ініціатив упроваджується за підтримки Президента Володимира Зеленського, зокрема - це об’єкти «Великого будівництва» та масштабне відновлення й реконструкція доріг, мостів, інфраструктури, об’єктів, пов’язаних з будівництвом спортивних та освітянських споруджень.

«Наразі Україна розбудовується, а зварювальники – одна з тих професій, яка має дуже великий попит. Безумовно, держава буде підтримувати такі заклади та розвивати подібні проєкти й надалі, адже це дає змогу навчити дітей, які готові завтра виходити й працювати вже на реальному ринку. Мені приємно, що сьогодні учні можуть навчатися, здобувати практичні навички на високотехнологічних, сучасних інструментах - це дуже важливо», - сказав Роман Семенуха.

За даними директора ДНЗ «Куп’янський регіональний центр професійної освіти» Валерія Кравцова, новий центр було створено завдяки інвестиціям з державного бюджету - 3,5 млн грн, з обласного - більш ніж 2 млн грн та коштом спеціального фонду -  понад 2 млн грн.

«Наш навчально-практичний центр забезпечить підготовку висококваліфікованих робітників європейського рівня. Актуальність створення центру викликана часом і швидкими змінами на ринку праці. На базі центру ми зможемо здійснювати перепідготовку за заявками центру зайнятості, організовувати стажування, підвищення кваліфікації», - зазначив керівник навчального закладу.

За словами майстра виробничого навчання закладу Олега Воронченка, у регіональному центрі вже три роки готують професіональних зварників. Наразі за цією спеціальністю навчаються 75 учнів, і саме нова матеріальна база дозволить майбутнім фахівцям отримати необхідні навички роботи із сучасним обладнанням.