Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Художньому музеї відкрилась виставка церковного мистецтва «Подих серця до Творця»

У Художньому музеї відкрилась виставка церковного мистецтва «Подих серця до Творця»

Участь у відкритті тематичної експозиції, присвяченої 100-річчю від дня народження Митрополита Никодима, взяв заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб.

Він привітав гостей заходу від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук та подякував Харківській Єпархії та Харківському художньому музею за організацію виставки.

«Сьогодні всі ми маємо унікальну можливість відвідати незвичайну виставку, яка присвячена 100-річчю від дня народження Митрополита Никодима - людини, яка зробила дуже багато для розбудови православної церкви, - зазначив Антон Деньгуб. - Масштабна виставка сучасного сакрального мистецтва ознайомить нас з творчим доробком художників, які  представляють сучасну іконописну школу».

Виставка «Подих серця до Творця» зібрала понад 50 майстрів з Харкова і Харківської області, Києва, Ковеля, Кривого Рогу, Сумської та Донецької областей, Хмельницького, Мелітополя та Мукачева.

На виставці представлено понад 100 унікальних експонатів, серед яких: канонічні темперні ікони, карбування по міді, ескізи та проєкти іконостасів і розписів православних храмів, проєкт рукописної книги, одежа священнослужителів, роботи золотошвейних і ювелірних майстрів, церковна мініатюра, барельєфи, скульптура та кераміка.

Виставка «Подих серця до Творця» працюватиме до 1 липня.