Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роман Семенуха зустрівся з послом Туреччини Ягмуром Ахметом Гюльдере

Роман Семенуха зустрівся з послом Туреччини Ягмуром Ахметом Гюльдере

Зустріч заступника голови Харківської ОДА та Надзвичайного і Повноважного Посла Турецької Республіки в Україні відбулась 25 травня.

Роман Семенуха привітав посла Туреччини на Слобожанщині від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук та зазначив, що Туреччина залишається одним з найважливіших та стратегічних партнерів України.

«Співпраця між нашими державами в економічній, військовій та інших сферах кожного року розвивається активніше. Серед решти регіонів України Харківщина є традиційно промисловим, науковим та інноваційним центом України. Безумовно, використовуються всі можливості для посилення співпраці між нашими країнами. Впевнений, що співпраця на рівні держав надзвичайно важлива, але не менш важливим залишається розвиток співпраці на регіональному рівні», - зазначив Роман Семенуха.

Він підкреслив, що чимало представників великого бізнесу Туреччини беруть участь у національних масштабних проєктах, зокрема - у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

«У нас є чимало регіональних проєктів, участь у яких могли б взяти представники бізнесу Туреччини», - сказав Роман Семенуха.

Посол Турецької Республіки в Україні зазначив, що це його перший візит до Харківської області. Його особистий приїзд до регіону сприяє покращенню співпраці між Харківщиною та Туреччиною за всіма можливими напрямками.

«Туреччина може поділитися з Україною своїм досвідом. Це стосується, наприклад, організації індустріальних, промислових парків. Я знаю, що ця концепція зараз опрацьовується в Україні. У Туреччині уряд та органи влади стимулюють бізнес прийти до певного регіону, надаючи певні пільги, аби зацікавити їх. Саме завдяки цьому процесу багато невеликих міст у Туреччині змогли розвиватися набагато динамічніше», - розповів Ягмур Ахмет Гюльдере.

Він зазначив, що важливим аспектом залишається організація державно-приватного партнерства. Посол згадав візит прем’єр-міністр Дениса Шмигаля До Туреччини, під час якого він ознайомився з прикладами проєктів, реалізованих завдяки державно-приватному партнерству. 

Також під час зустрічі обговорили питання співробітництва Харківської області з Туреччиною в освітній сфері.