Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ОДА відпрацьовують план удосконалення мережі медзакладів під лікування COVID-19

В ОДА відпрацьовують план удосконалення мережі медзакладів під лікування  COVID-19

24 травня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Михайла Черняка відбулося перше установче засідання Госпітальної ради при Харківській ОДА.

До складу Госпітальної ради при Харківській облдержадміністрації увійшла 21 особа – представники місцевих органів влади всіх рівнів, представники громадськості, профспілки працівників охорони здоров’я, закладів охорони здоров’я.

Відповідно до положення про Госпітальну раду її очолив профільний заступник голови ОДА – Михайло Черняк. Під час установчого засідання було обрано заступників голови Госпітальної ради: заступницю голови Харківської обласної ради Тетяну Біловол та заступницю Харківського міського голови Світлану Горбунову-Рубан. Також було обрано секретаря ради – ним став генеральний директор КНП ХОР «Обласний центр громадського здоров’я» Володимир Святаш.

Як зазначив Михайло Черняк, головними завданнями Госпітальної ради є розроблення пропозицій та рекомендацій щодо реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я Харківської області, визначення та вирішення актуальних проблемних питань, координація дій з організації надання медичної допомоги жителям області на регіональному рівні в умовах єдиного медичного простору.

Одним з нагальних питань на сьогодні є створення регіонального плану, який передбачає удосконалення мережі, її оптимізацію та перепрофілювання певних медичних закладів виключно під лікування хворих з  COVID-19.

«Маємо відпрацювати з Міністерством охорони здоров’я та затвердити регіональний план з оптимізації роботи мережі закладів охорони здоров’я в умовах пандемії на 2021 рік відповідно до критеріїв міністерства та НСЗУ. Нам потрібно забезпечити декілька лікарень повністю під COVID. Ми маємо також затвердити чіткий план – які лікарні будуть поетапно розгортати свої потужності під час спалахів наступних хвиль у разі, якщо вони будуть. Має бути розуміння у сімейної медицини, у служби екстреної медичної допомоги – щодо відповідних маршрутів пацієнтів. Наступним кроком необхідно відпрацювати «третє коло» лікарень, які будуть працювати планово і приймати інших пацієнтів», – розповів Михайло Черняк.

Учасники засідання також обговорили питання організації діяльності Госпітальної ради єдиного госпітального округу Харківської області, графік та план роботи Госпітальної ради на поточний рік, напрямки вирішення основних завдань Госпітальної ради у межах чинного законодавства тощо.

Теги