Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Паспорти вакцинації» в Україні планують запустити з 1 липня, синхронізувавши це з ЄС

«Паспорти вакцинації» в Україні планують запустити з 1 липня, синхронізувавши це з ЄС

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

В Україні спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на коронавірусну хворобу – дев'ятий тиждень поспіль усі епідемічні показники покращуються.

Як повідомив Главі держави Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, на сьогодні зайнято 19,4 тис. ліжок, що майже вдвічі менше, ніж було під час піку захворюваності. Планомірно зменшується кількість активних хворих – наразі їх 176 тис. осіб.

«Уся Україна перебуває у «жовтій» зоні. У Донецькій області є незначне перевищення відсотка від епідпорогу, однак усі інші показники залишаються в нормі», – зазначив очільник уряду.

Президенту доповіли, що в країні проведено вже 1054139 щеплень проти COVID-19. Понад 978 тис. осіб отримали першу дозу і майже 76 тис. – закінчили вакцинацію другою дозою.

500 тис. громадян зареєстровані на вакцинацію через мобільний додаток «Дія». Наразі щеплюють людей, яким понад 65 років.

На нараді йшлося про те, що має нарощуватися темп вакцинації на вихідних тих, хто записався на щеплення через «Дію».

Прем’єр-міністр також поінформував Президента про виплату 8 тис. грн допомоги ФОПам і працівникам малих підприємств, діяльність яких постраждала від запровадження карантинних обмежень у квітні цього року. Уже виплачено 1,4 млрд грн, виплатами охоплено 175 тис. осіб.

Володимир Зеленський дав доручення визначити чіткі терміни виплати фінансової допомоги у зв’язку з карантином, а також виплати лікарняних та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

Глава держави поцікавився процесом підготовки «паспортів вакцинації». Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що попередньо заплановано запустити їх з 1 липня, синхронізувавши це з відповідними процесами у Європейському Союзі.

Крім того, Президенту доповіли про ситуацію зі спрямуванням гуманітарної допомоги Індії для боротьби з тяжкими наслідками пандемії COVID-19. Завдяки спільним зусиллям Міністерства закордонних справ і Міністерства внутрішніх справ цього тижня в Індію буде спрямований гуманітарний вантаж з кисневими концентраторами та апаратами ШВЛ.