Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Капітальний ремонт приймального відділення 25-ї міської лікарні вийшов на завершальну стадію

Капітальний ремонт приймального відділення 25-ї міської лікарні вийшов на завершальну стадію

Ремонтні роботи виконують у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Приймальне відділення Міської клінічної багатопрофільної лікарні №25 є найбільшим з тих, які ремонтують у межах Президентської програми на Харківщині. Площа його становить 1100 кв.м.

Як розповідає головний лікар Вячеслав Вакуленко, на початок будівництва від старого приміщення тут залишилися лише стіни. Ремонт усередині будівлі робили заново. У приймальному відділенні облаштували кімнати згідно з маршрутом пацієнта.

«У нас є оглядова кімната - там, де ми приймаємо хворих, які прибули швидкою. Далі йде реанімаційна кімната. Операційна, якщо пацієнту потрібна невідкладна допомога. Післяопераційна палата хірургічного профілю», - розповідає Вячеслав Вакуленко. 

За його словами, у відділенні надаватимуть хірургічну, неврологічну допомогу та допомогу пацієнтам з інфарктом. Окрім цього, тут облаштують санітарно-гігієнічні приміщення, ординаторську кімнату для медичних працівників тощо.

Наразі в лікарні закінчують роботи з облаштування дверних відкосів, фасадні роботи, проводять заливання бетону та упорядкування території, зазначає заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам.

У межах Президентської програми у лікувальному закладі не тільки проведуть ремонтні роботи, а й забезпечать сучасним обладнанням.

«Паралельно тут тривають роботи зі збільшення потужності для підключення комп'ютерного томографа, адже на КТ потрібно понад 100 кіловатів. Комп’ютерний томограф заведений, тож, коли буде збільшена потужність, буде окрема організація, яка займеться пусконалагодженням. Крім комп’ютерного томографа, очікується ангіограф та МРТ», - розповів Михайло Харнам.