Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ініційований Президентом законопроєкт покликаний усунути вплив олігархів в Україні

Ініційований Президентом законопроєкт покликаний усунути вплив олігархів в Україні

Невдовзі суспільству буде представлений законопроєкт, який міститиме чіткі критерії для визначення олігархів.

Це повідомив Президент України Володимир Зеленський на пресконференції.

«Ми не хочемо вбити великий бізнес, але ми точно вбиваємо поняття, зміст і вплив олігархічної системи в нашій країні. Впливу на мас-медіа не буде, впливу на політику не буде, впливу на чиновників не може бути. Але якщо це буде, то ці люди отримують квиток під назвою «олігарх». Вони з’являться у спеціальному реєстрі, і тоді цей великий бізнес може втратити велику частину активів», – сказав він.

За словами Глави держави, ціна активів олігархів в Україні та за кордоном буде зменшена не завдяки санкціям, а завдяки появі на законодавчому рівні поняття «олігарх».

Він наголосив, що не прагне знищити великий бізнес – навпаки, хоче, щоб він розвивався, сплачував податки та збільшував кількість робочих місць.

«Згідно з цим законом їм (олігархам. – Ред.) буде наданий час – не дуже довгий – позбавитись усього цього впливу. Ми навіть їм покажемо, яким чином це можна зробити, якщо потрібно. Глухого кута для них не буде. Це нормальний закон, який поважає великий бізнес», – зазначив Володимир Зеленський.

За словами Президента, законопроєкт, зокрема, передбачає збільшення ренти за видобуток залізної руди. Глава держави не вважає, що це спричинить тінізацію діяльності відповідних підприємств.

«Ми розуміємо, хто з яких підприємців скільки заробляє. Ми точно розуміємо, як зробити так, щоб ніхто не постраждав, ніхто не закривав бізнес. Але коли у нас війна, коли нам складно, коли нічим сплачувати пенсії людям, за рахунок державних надр заробляти 200-300% ми не дамо», – наголосив Володимир Зеленський.

«Малий та середній бізнес не будуть сплачувати більше податків. А великий бізнес має допомагати людям і допомагати державі. Ціна ринкова на металургію сьогодні зростає? То можна трохи збільшити й надходження в бюджет. Мені здається, що це справедливо», – додав Президент.