Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмському оздоровчому комплексі «Донець» збудували новий басейн

В Ізюмському оздоровчому комплексі «Донець» збудували новий басейн

Масштабна реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу з облаштуванням басейну стала можливою завдяки Програмі Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

З результатом проведених робіт ознайомилася голова Харківської ОДА Айна Тимчук, яка 20 травня відвідала Ізюмський район з робочою поїздкою.

Наразі будівельні роботи на об’єкті завершені, відповідні документи передають до Державної архітектурно-будівельної інспекції для отримання сертифікату на введення в експлуатацію комплексу.

Як розповів начальник Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник, на появу такого фізкультурного об’єкта громада Ізюмщини чекала 30 років.

«Це, можна сказати, повністю новий спортивний об’єкт у нашому місті. Тут проведена повна реконструкція, площа приміщень для занять збільшена вдвічі – тепер вона становить близько 2000 кв. м. Збудований сучасний плавальний басейн для занять спортом та оздоровчими процедурами», – розповів Максим Стрельник.

У відреставрованому ФОКу облаштовані майданчики для мініфутболу та баскетболу, також планується проведення занять з великого та настільного тенісу. Є приміщення для тренажерної зали.

На базі комплексу також будуть займатися учні Ізюмської спортивної школи імені Володимира Ткаченка та інші жителі району.

«Потреба в цьому комплексі дуже велика не тільки серед спортивної спільноти нашого міста, а в цілому серед жителів нашої громади, сусідніх громад і всього нового укрупненого Ізюмського району. Тому що такий сучасний об’єкт є тільки в нашому місті. І ми плануємо тут проводити не тільки спортивні заходи, а також оздоровлення – запрошувати сюди осіб з інвалідністю, ветеранів ООС/АТО тощо, тобто проводити тут повний комплекс спортивних і фізкультурно-оздоровчих заходів для всіх верств населення», – розповів Максим Стрельник.

Також, перебуваючи в Ізюмському районі, Айна Тимчук ознайомилася з результатами ремонтних робіт, проведених у відділенні екстреної медичної допомоги Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері. Тут облаштували приміщення під комп’ютерний томограф, створили інфекційний бокс, а крім того, відновили окрему будівлю – для стерилізаційної.

«Проєктом не було передбачено фасадні роботи на будівлі стерилізаційної. Тому ми зараз готуємо відповідну проєктну документацію – і виноситимемо питання щодо фінансування робіт на розгляд депутатів обласної ради», – розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам.