Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Мінцифри розповіли про задачі Ради з питань цифрової доступності

У Мінцифри розповіли про задачі Ради з питань цифрової доступності

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест узяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Цифровізація».

«Одна з головних задач, яку має вирішити Рада з доступності при Мінцифри – це розроблення універсального дизайну і переведення його у розряд обов’язкових, а не рекомендованих, для всіх органів державної влади як центральних, так і місцевих», - повідомив Олександр Шелест.

За його словами, це також розроблення і визначення - хто саме потребує допомоги від держави в забезпеченні обладнанням для доступу до інтернету і, власне, щомісячній абонплаті і користуванні цими послугами.

«Відповідно, для цього будуть розроблені інструменти, які зроблять усі ці речі доступними. На жаль, у нас немає змоги досягти якогось прогресу вже сьогодні, тому що всі ці справи є базовими, інфраструктурними, однак, ми впевнені, що за найближчі 2-3 роки ми досягнемо цілей, коли доступність онлайн-послуг, онлайн-навчання, онлайн-сервісів буде забезпечена щонайменше для 95% осіб з інвалідністю і 95% для сільського населення», - підкреслив Олександр Шелест.

Теги