Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські шахісти – абсолютні переможці клубного чемпіонату України

Харківські шахісти – абсолютні переможці клубного чемпіонату України

На змаганнях у Львові харківська «Юракадемія» завоювала золоті медалі в усіх видах гри.

Харків’янам не було рівних у класичних шахах, рапіді та бліці. До складу команди «Юракадемія» увійшли Павло Ельянов, Юрій Кузубов, Володимир Онищук, Олександр Моісеєнко, Володимир Баклан, Олександр Ковчан, Михайло Бродський, Едуард Андрєєв, Євгенія Долуханова та Олексій Малий.

У класичних шахах вони за тур до фінішу достроково стали чемпіонами. У підсумку «Юракадемія» у дев’яти турах набрала 14 очок та на 4 очка випередила найближчих суперників з клубу «Банк Львів», які посіли друге місце. Бронзові нагороди в класичній грі дісталися клубу «Чернівецькі Зубри» - 9 очок.

Свою перевагу над суперниками харківські гросмейстери підтвердили і в рапіді. У дев’яти турах вони набрали 18 очок та посіли перше місце. Срібні медалі були на рахунку «Puzzle Rush» з Київської області (15 очок), а бронзові здобув «Банк Львів» (13 очок).

В останньому виді змагань – бліці, шахісти «Юракадемії» оформили свій золотий хет-трик чемпіонату. Набравши в дев’яти турах 16 очок, харків’яни перевершили результат «Puzzle Rush» (15 очок) та клубу «Чернівецькі Зубри» (14 очок), які, відповідно, посіли друге та третє місце. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ОДА.

Теги